Majina Zgodba O Akt Fotografiji

Mnogo ljudi ima sanje biti gol pred neznanci… V sanjah se zdi tako normalno, da ne pomisliš dvakrat, preden odideš ven razgaljeno, a ko se zbudimo in pridemo nazaj v resnični svet, ob ”spominu”, da nas je kaka oseba videla slečeno, malenkost zardimo.

Pa si kdaj pomislila, da bi se kdaj soočila s svojim strahov v resničnem življenju? Akt modeli in modeli akt fotografije niti slučajno ne potrebujejo telesa ”supermodela”; v tradicionalnem smislu – individualnost je lepota. Maja pravi tako: “Nimam telesa, ki bi ga takoj asociirali z modno pisto. Sem normalne a zdrave teže, prav tako imam nekaj brazgotin iz avtomobilske nesreče pet let nazaj. V povprečju je poziranje naredilo čudeže za mojo samopodobo ter kako vidim svoje telo.”

Kot model akt fotografije ne boš opazila svojih ljubezenskih ročic, maternih znamenj in drugih neljubih stvari. Dober fotograf zna poiskati prikupne linije na telesu, jih poudariti in prikriti stvari, ki bi jih kamera zaznala kot hibo. Zna narediti lepoto iz vseh vrst individualnosti.

Lahko je celo izredno prijetno presenečenje, ko vidiš kar vidi umetnik.

“Med odmorom sem si ogledala nekaj izmed slik. Bilo je tako laskajoče biti objekt tako veliko pozornosti. Posebej presenečena sem bila nad izredno lepo študijo mojih rok. Tako zanimiv občutek te prelije, ko veš, da bo nekoč ena izmed slik visela v galeriji, kjer jo bo občudovalo stotine ljudi.”

Poziranje za akt fotografijo je izredno drugačno občutje. Le kako drugače bi se dalo opisati proces, zaradi katerega umetnik ustvari nekaj brezčasnega, nekaj kar bodo občudovale generacije za nami.

Kako bi se dalo opisati občutek, da boš inspiracija in muza za to umetnino ti?

“Mesec dni kasneje? Počutim se odlično. Tistih nekaj prvih trenutkov in občutkov nelagodnosti, ko sva začela, je izredno hitro minilo, na koncu sem se že tako zabavala, da skoraj nisem želela nehati… Prijatelji, katerim sem povedala za dogodek, me povprašajo, “Pa ni bilo čudno?”

Vse kar lahko rečem na to, je to, da je bilo čudno, ampak najbolj čudno je bilo, da niti ni bilo tako čudno… Sedaj sem muza tudi jaz.”

Postani moj model 🙂

Iščem nove modele za več prihajajočih projektov digitalne ilustracije!

Si dekle med 18 in 35 let z željo postati ena izmed modelov na mojih slikah?

Želiš svojo lepoto zamrzniti v času? Postati muza, zaradi katere nastane umetniško delo?

Trenutno iščem tebi enake za dve večji razstavi del!

Iskušnje s poziranjem zaželjene, a ne nujne

Ne odlašaj! Kontaktiraj me še danes!